شهادت، عطيّه بزرگ خداوند تعالي به بندگان صالح و مقرّبي است كه در عرصه جهاد با نفس، به تمام تعلّقات پست دنيوي پشت پا زدهاند و با تزكيه روح و تهذيب نفس، خود را آماده لقاء الهي و اتّصال به ملأ اعلي نمودهاند .
قلم و زبان ما ناتوانتر از آن است كه شرح اين مجاهدت عظيم و تفصيل اين ايثار و فداكاري بزرگ را بيان كند و ذهن و فهم ما قاصرتر از آن است كه حقيقت معناي شهادت ـ كه شهود حضرت حقّ و تجلّيات نامتناهي او است ـ را درك نمايد.
فيض عظماي شهادت، سعادتي است كه باب آن به مصداق «أَلا أَنّ في أيّام دَهْركُم نَفَحاتٌ أَلا فَتَعرَّضُوا لَها» جُز به طور نادر و آن هم تنها براي برگزيدگان از عباد خداوند سبحان، مفتوح نميگردد و اين خطّ سرخ محمّد و آل محمّد ـ صلوات الله عليهم اجمعين ـ اگر چه تا قيام قيامت در عرصه ايمان و جهاد امتداد دارد، ولي فقط بندگان بريده از «ظواهر دنيا» و دلداده به «كلمه عليا» توان و توفيق حركت در اين خطّ خونين الهي را خواهند داشت، همان بندگاني كه از تنگناي ظلماني «يَعلَمونَ ظاهراً من الحيوة لدُّنيا وَ هُم عَن الاخَرة هُم غافلون» گذر كردهاند و به ساحت نوراني «كلمة الله هي العليا» قدم نهادهاند و به خطاب «سلامٌ عليكم بما صَبرْتُم فنعْمَ عُقبيَ الدّار» مفتخر گرديدهاند.
در اين ميان، شهداء عاليمقام روحانيّت و حوزههاي مقدّسه علميّه در طول تاريخ كه جامع دو فضيلت «مداد علماء» و «دماء شهداء» هستند، همچون ستارگان درخشاني در آسمان شهادت و مجاهدت ميدرخشند و به تعبير بلند امام راحل عظيمالشأن! ـ كه علمدار شهادت در دوران معاصر بوده است ـ : «حماسه سازان هميشه جاويد روحانيت، رساله علميه و عمليّه خود را به دم شهادت و مركب خون نوشتهاند و بر منبر هدايت و وعظ و خطابه ناس، از شمع حياتشان گوهر شب چراغ ساختهاند».
شهيدان با فضيلت روحانيّت، بار مسئوليّت سنگين هدايت مردم را به برترين وجه ممكن به سر منزل مقصود رسانيدند و افق فقه و فقاهت را از خون مطّهر خود، گلگون و روشن نمودند و در هميشه تاريخ براي همه عالمان و حوزويان، اسوه و راهنما گشتند.
سلام و صلوات الهي و درود فرشتگان مقرّب خداوند و اولياء معظّم او بر همه عالمان عامل از شهيد اوّل و شهيد ثاني تا شهداء نهضت بزرگ اسلامي ايران و تا روحانيون شهيد دفاع مقدّس كه به مصداق كلام بلند اميرالمؤمنين و امام المتّقين ـ عليه افضل صلوت المصلّين ـ با «بينايي و شكيبايي و آگاهي از موضع حقّ» عَلَم جهاد و شهادت را در حوزههاي مقدّسه علميّه بر دوش كشيدند و با اقتداء به سالار شهيدان و سرور آزادگان حضرت ابي عبدالله الحسين ـ صلوات الله و سلامه عليه ـ ، مشعل تابناك جهاد في سبيل الله را بر قلّه فقاهت و هدايت، روشن و فروزان نگاه داشتند. «وَ لا يحملُ هذا لعَلَم الاّ أَهْلُ البَصَر و الصِّبْر و لعلْم بَمواضع الحَقَّ».
هدف از گراميداشت مقام شهيدان روحانيّت، بيان پيام بلند آنان به همه ملّت و بالاخص به حوزههاي علميه و طلاّب علوم ديني است، پيامي كه آنان از نهج البلاغه علي بن ابيطالب% به گوش جان شنيديد و حقيقت آن را پاس داشتند.
«حفظ ارزشهاي متعالي اسلامي و پاسداري از آرمانهاي ديني و مقدّم ساختن آن بر همه امور ديگر» پيام خطيري بود كه همه شهيدان تاريخ منوّر اسلام و انقلاب اسلامي و بويژه شهيدان روحانيّت، با تمام وجود بر آن پافشاري و اهتمام كردند و امروز نيز پافشاري و اهتمام بر همان پيام بلند، رمز توفيق و نصرت الهي است.
قال اميرالمؤمنين % : «ألا وَ انّه لا يَضُرُّكم تضييعُ شَيٍ منْ دنُياكُم بَعدَ حفظكُم قائَمَةَ دينكُم. أَلا وَ انّهُ لا يَنْفَعُكُم بَعد تضييع دينكُم شيٌ حافَظْتُم عليه من أَمر دُنياكُم». اگر اين پيام بلند، از سوي ما بازماندگان از قافله جهاد و شهادت، شنيده شود و بدان اهتمام و عمل نماييم، بي ترديد، مشمول ادعيه زاكيه امير مؤمنان % واقع خواهيم شد: «أخَذَ اللهُ بقُلُوبنا وَ قُلوبكُم الي الحَقَّ و أَلْهَمَنا و ايّاكُم الصِّبرَ».
اميد است برگزاري يادواره شهداي روحاني و طلبه شهرستان مباركه، در تبيين اين پيام اساسي توفيق يابد و در اين صورت به ياري خداوند تعالي، دستاورد عظيمي خواهد داشت. ان شاء الله.
اينجانـب صميمانـه از همه مسئـولان و متصدّيان محترم برگزاري اين يادواره خصوصاً از روحانيّت بزرگوار منطقه ـأيّدَهمالله تعالي ـ و از همه شما شركت كنندگان عزيز بالاخص از خانوداههاي معظّم شهيدان و ايثارگران سپاسگزاري ميكنم و از خداوند تعالي توفيق عمل به پيام شهيدان و حركت در راه نوراني آنان را براي همگان مسألت ميكنم. والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته.
حسين المظاهري
15 / جمادي الاولي 1429
1/3/1387