جستجو :
اَللّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَن صَلَواتُكَ عَلَيْهِ وَ عَلى آبائِهِ في هذِهِ السّاعَةِ وَ في كُلِّ ساعَةٍ وَلِيّاً وَ حافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَليلاً وَ عَيْناً حَتّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فيها طَويلاً
امروز: ۱۴۰۳ شنبه ۱ دي


 
  • پیام به چهاردهمین دورۀ جشنوارۀ علّامۀ حلّی«قدّس‌سرّه‌‌الشّریف» حوزه‌های علمیّۀ استان اصفهان
  • پیام به یادوارۀ شهدای گمنام جامعۀ اطلاعاتی استان اصفهان
  • درس اخلاق؛ انسان در قرآن، جلسۀ دوازدهم: انسان، حامل امانت الهی
  • پيام تسلیت در پى شهادت حجت‌الاسلام والمسلمين سيدحسن نصرالله
  • پیام در پی جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در لبنان
  • پيام تسلیت در پی حادثۀ اندوهبار معدن طبس
  • پيام تسلیت به مناسبت ارتحال حضرت آيت‌الله محفوظى«رضوان‌الله‌عليه»
  • پیام خطاب به حضرت آیت‌الله العظمى شبيرى زنجانى«دامت‌بركاته‌الشّريف»
  • پیام به نشست نکوداشت علّامۀ مجلسی«قدّس‌سرّه‌الشّریف»

  • -->

    پيام به چهارمين جشنوارۀ علّامه حلّي-15/12/1392

    بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيم

    «الحمدلله الذي علّم بالقلم، علّم الانسان مالم يعلم و صلّي‌الله علي سيّدنا محمّد النّبي الخاتم و علي آله خُزّانِ العلم و اصولِ الکَرَم»

    پيام به چهارمين جشنوارۀ علّامه حلّي - حوزۀ علميّۀ اصفهانخداوند سبحانِ عليم را سپاسگزاريم که جشنوارۀ علّامه حلّي«قدس‌سرّه‌الشّريف» براي چهارمين دورۀ متوالي در حوزۀ علميّۀ اصفهان و به منظور تجليل از طلّابِ جوانِ قلم به دست، برگزار مي‌گردد. اين حادثۀ خجسته و اميدبخش، نشان از وجود استعدادهاي برتر و آينده‌ساز در اين حوزۀ کهنِ هزار ساله است که با نشاط علمي و پژوهشي خود، چراغ اميدواري به آينده‌اي درخشان براي حوزۀ علميّۀ اصفهان را روشن نگاه داشته‌اند.

    تقدير و تکريم اين اميدهاي جوان، حرکتي سازنده و نشأت گرفته از فعلِ الهي است: «يَرْفَعِ اللَّهُ الَّذينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ الَّذينَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ».

    با تشکّر صميمانه از همۀ متصدّيان و مسئولان برگزاري اين جشنواره خصوصاً مرکز مديريّت حوزۀ علميّۀ اصفهان و اداء احترام به پديدآورندگان آثار برگزيده، نکاتي را يادآور مي‌شوم:

    1) اهميّت و ضرورت تحقيقات و پژوهش و جايگاه بي‌بديل آن در حوزه‌هاي علميّه، به قدري روشن و واضح است که نيازي به تفصيل و توضيح ندارد. «پژوهش» مغزِ کار حوزوي و آبروي حوزۀ علميّه است و بدين سبب بايد در مجموعۀ نظام و سازمان حوزه‌هاي علميّه، برخوردارِ از جايگاه برتر و مشمول عطفِ توجّه ويژۀ مسئولان امر باشد.

    هم شناسايي نخبگان و پژوهشگران و هم گشودن چترِ حمايتيِ خاص از آنان در همۀ زمينه‌‌ها و هم زمينه‌سازي براي تربيتِ محقّقانِ جديد از وظايف سنگين و بسيار ضروري مراکز و دستگاه‌هاي آموزشي و پژوهشي حوزۀ علميّه است و تنها بدين وسيله مي‌توان، سطح مشارکت طلّاب عزيز جوان را در عرصه‌هاي علمي و تحقيقي و نگارش آثار علمي، افزايش داد.

    البتّه روشن است که رشد و ارتقاء سطح پژوهش و تحقيقات، وابستگيِ تمام عيار به تقويت بنيۀ علمي و دانايي طلّاب گرامي دارد و زير بنا و بنيانِ پژوهش، آموزش است و لازم است تا در يک جهت‌گيريِ دقيق، برنامه‌هاي آموزشي حوزه به طور متناسب، به صورتِ «پژوهش محور» تدوين و ترسيم گردد و به جاي تکيه بر کميّت و غفلت از عمق و دقّت، آموزش طلّاب از سطوح مقدّمات تا زمان حضور در عرصۀ دروس خارج -که ميدانِ وسيع تحقيقات و پژوهش‌هاي دامنه‌دار است- به گونه‌اي تنظيم شود که يک طلبۀ جوان پس از مدّت کوتاهي تعلّم و تحصيل، به طور طبيعي در صفِ محقّقان و پژوهشگران وارد شود و بتواند در زمينه‌هاي مورد علاقه و تعلّقِ خود به خلق اثر قابل قبول علمي بپردازد.

    2) اگرچه عالمان علوم ديني و معارف الهي در طول تاريخ حوزه‌هاي علميّه، تأليفات و تحقيقات عديده‌ايِ را در ابعاد و زمينه‌هاي گوناگون، از خود به جاي گذارده‌اند و ما امروز بر سر يک سفرۀ گستردۀ پر نعمت و متنوّعِ علمي و پژوهشي نشسته‌ايم و از فيضِ تحقيق و قلمِ غواصّان درياي بي‌پايان علوم الهي، بهره منديم، امّا بي‌ترديد، رشد فزايندۀ مسائل و موضوعات علمي و نياز عرصه‌هاي مختلف به تلاش و بررسي‌هاي عالمانه و محقّقانه، در مجموع شرايطي را پيش روي ما قرار داده است که بايد فعاليّت‌هاي پژوهشيِ حوزه‌ها را بيش از پيش، گسترش دهيم و براي دفاع علمي و عقلاني از معارف والاي اسلامي و تببين متين و عالمانۀ اين معارف، اهتمام نماييم.

    از اين‌رو قلم‌اندازي کردن و پديدآوردن آثار کم‌مايه و بي‌مايه و يا رونويسي آثار گذشتگان و بازنويسي‌هاي مکرّر و غير ضروري از تأليفات پيشينيان، نه تنها خدمت به معارف اسلامي نيست بلکه مايۀ زحمت براي خوانندگان است.

    قلم مؤلّفان - به بيانِ بلند اميرمؤمنان- گوياترين نماد آنان و روشن‌ترين انعکاس شخصيّتي و نشان‌دهندۀ وزن و طراز علمي آنان: «قلمُک ابلغُ ما ينطقُ عنکَ» است و از اين جهت بر همۀ خالقان آثار مکتوب در حوزه‌هاي علميّه خصوصاً طلّاب جوان عزيز که آيندۀ حوزه‌هاي علميّه در دست انديشه و تفکّرآنان قرار دارد، فرضِ عيني است که همواره در حال تلاش و مجاهدتِ بي‌وقفه علمي و درکِ حضور اساتيدِ فنّ باشند، تا ان‌شاءالله، اثرات آنان، آبرو و چشم‌روشني حوزه‌هاي علميّه و طبعاً مايۀ رضايت و خشنودي حضرت بقيةالله‌الأعظم«ارواحنافداه» باشد.

    فرزندان عزيز جوان بدانيد که رسيدن به رتبۀ شخصيت‌هاي بزرگي همانند علّامه علي‌الاطلاق، حضرت علّامۀ حلّي«اعلي‌الله‌مقامه‌الشّريف» -که جشنوارۀ امروز شما مزيّن به نام درخشان و پر تلألو اوست- جُز از مسير جهاد علمي پايان ناپذير و فدا کردن بسياري از خواست‌ها و اميال و آرزوهاي معقول و مشروع در پيش پاي تحصيل و تعلّم علم، امکان‌پذير نيست.

    3) البتّه بي‌شک اين فضل و توفيق الهي است که بايد تلاش‌هاي گستردۀ شما را به ثمر برساند: «فَلَوْ لا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ لَكُنْتُمْ مِنَ الْخاسِرينَ» و آنچه مايۀ جلب فضائل و توفيق خداوند تعالي است، اخلاصِ در عمل و انضمامِ ايمان و عمل صالح است: «وَ يَسْتَجيبُ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ وَ يَزيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ».

    عزيزان من! خلوص، رنگ خداست: «صِبْغَةَ اللَّهِ وَ مَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً». اين رنگِ روح‌افزا و چشم‌نواز را در جهادِ علمي خود، هيچ‌گاه فراموش نکنيد و بدانيد که تفکّر و تحقيق، بايد پس از قيام براي خدا باشد: «قُلْ إِنَّما أَعِظُكُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنى‏ وَ فُرادى‏ ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا» چنان‌که تعليم الهي، پس از تقواي الهي و متفرّع بر آنست: «وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ يُعَلِّمُكُمُ اللَّهُ وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْ‏ءٍ عَليمٌ».

    از خداوند تعالي با ابتهال و نياز، مسألت مي‌کنم تا شما طلّاب جوان گرامي را در رسيدن به قلّه‌هاي علم و عمل و ساختن آينده‌اي درخشان براي حوزه‌هاي علميّه، توفيقِ روزافزون، کرامت فرمايد و قلب مقدّس حضرت ولي‌الله‌الأعظم«ارواحنافداه و عجل‌الله فرجه‌الشّريف» را از شما سربازانِ سرنوشت‌ساز و تلاشگر، مسرور و مبتهَج سازد و همۀ شما و ما را مشمول ادعيّۀ زاکيۀ آن بزرگوار فرمايد.«إِنَّ رَبِّي لَسَميعُ الدُّعاءِ».

    والسّلام عليکم و رحمةالله و برکاته

    حسين المظاهري

    3 / جمادي‌الاول / 1435

    14 / اسفند / 1392

    آرشيوچاپ
    احکام
    اخلاق
    اعتقادات
    اسرار حج
    مناسک حج
    صوت
    فيلم
    عکس

    هر گونه استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع می باشد.
    دفتر مرجع عاليقدر حضرت آية الله العظمى مظاهری «مدّظلّه‌العالی»
    آدرس دفتر اصفهان: خيابان عبد الرزاق – کوی شهيد بنی لوحی - کد پستی : 99581 - 81486
    تلفن : 34494691 -031          نمابر: 34494695 -031
    آدرس دفتر قم :خیابان شهدا(صفائیه)- کوی ممتاز- کوچۀ شماره 1(لسانی)- انتهای بن‌بست- پلاک 41
    تلفن 37743595-025 کدپستی 3715617365